Články

27.11.2023

Důvody ke stávce

 

 Vážení rodiče,

my, kolektiv zaměstnanců  ZŠ a MŠ Červené Pečky, jsme se rozhodli připojit k výstražné jednodenní stávce 27. 11. 2023, a podpořit tak další naše kolegy po celé ČR. Věříme, že v současné době je potřeba tento krok udělat, poukázat na kroky, které se chystají. V posledních měsících je z médií slyšet, že stávka je za naše platy. Není tomu tak.
Do stávky jdeme především proto, že nesouhlasíme s chystanými změnami, jež jsou z našeho pohledu nepromyšlené a vedou pouze ke zhoršení kvality vzdělávání. Hrozí omezení či úplné zrušení půlených hodin a tandemové výuky, omezení kroužků a volitelných předmětů, navýšení počtu dětí ve třídách, propouštění asistentů pedagoga a dalších zaměstnanců. Dále i to, že nebudou peníze na pomůcky, na mimoškolní akce, školy v přírodě, exkurze ani povinné plavání. Tyto změny se nedotýkají pouze nás, ale i předškolního či středoškolského vzdělávání, souběžně i aktivit mimoškolních.
Do stávky se chceme zapojit kvůli dětem a jejich budoucnosti, za zachování kvality vzdělávání, kvality, kterou se roky snažíme budovat. Našim cílem je ukázat, že chystané změny znamenají několik kroků zpět. Chápeme nutnost šetření, ale nesmí být unáhlené a nepromyšlené.
Naše škola bude v tento den uzavřena pro žáky v plném rozsahu.
Vážení rodiče, omlouváme se, že některým z Vás způsobíme komplikace, ale věříme, že nás a naše důvody pochopíte. Děkujeme.
 
Kolektiv zaměstnanců  ZŠ a MŠ Červené Pečky