Články

4.3.2018

Školní projekt Čtu, čteš, čteme v 1. třídě - poděkování rodičům

 

Poděkování rodičům dětí z 1.třídy, kteří podpořili náš  školní projekt Čtu, čteš, čteme, vybrali z knížek příběhy, pohádky, které přišli dětem přečíst.
5.2.  Děkujeme panu Malákovi, který nám přišel přečíst z knížky Kuky se vrací. I Kuky se osobně dostavil. Prožili jsme s ním dobrodružství v lese – poznali jsme další postavičky jako byl Hergot, Dubánek, Plazivec, seznámili jsme  se s jejich soužitím, prostředím a heslem, když hrozilo nebezpečí. Děkujeme panu Malákovi i Kukymu   
3.1. Děkujeme paní Králové – mamince Matyho, která nám četla z knížky Pohádky ovčí babičky. Nejprve  pohádku Loupežníci. Děti moc pěkně poslouchaly. Potom jsme si prohlédli celou knížku – paní Králová nás podle ilustrací provázela i dalšími pohádkami. Povídali jsme si, jak beránek svojí chytrostí zachránil ovečku, která měla narozeniny - šikovně se dostal z nesnází. Na závěr jsme se učili písničku My tři králové – a paní Králová nás doprovázela na flétnu. Děti od Králových dostaly omalovánku ovčí babičky a na Pč nám paní Králová připravila krále. Byl to moc pěkný začátek školy po Vánocích.
15.12. Děkujeme Tesařovým (rodičům Míši) –  za milé čtení a zpívání textů pana Zdeňka Svěráka. Nejprve nám představili Z. Svěráka jako autora pohádek, které mohly děti vidět v televizi, kině, potom pan Tesař hrál dětem na kytaru známé písničky z filmů – děti si s ním prozpěvovaly. Paní Tesařová četla pohádku O hasícím přístroji z knížky Jaké je to asi v čudu a z knížky Radovanovy radovánky – Jak šel Radovan s tatínkem na jmelí. Zpívaly se písničky, kde se objevují zvířátka. Na závěr si opět děti zazpívaly písničku dvojice Z. Svěrák, J. Uhlíř  – Není nutno – a prohlížely si přinesené knížky. Moc hezký zážitek.
12.12. Děkujeme paní Patkové, která nám četla z knížky Josefa Lady České Vánoce -příběh Byl u nás Mikuláš. Nejprve si s dětmi moc hezky povídala - vycházela ze zážitků svých i zážitků dětí, vyprávěla o skutečné postavě Mikuláše – o jeho životě. Potom četla zážitky Josefa Lady, jak prožil nadílku Mikuláše. Na závěr dětem zahrála na kytaru – a všichni jsme si zazpívali koledy – Pásli ovce Valaši a Jak jsi krásné neviňátko.
11.12. Děkujeme panu Kolářovi (tatínkovi Kamilky) – přečetl dětem pohádku O dráčkovi, kterou pro nás vybrala Kamilka z hasičských pohádek – a povídali jsme si o práci hasičů, o jejich výcviku a přípravě. Všechny děti si měly možnost potěžkat kabát, který je nehořlavý, pan Kolář jim ukázal i kuklu, která se nosí pod helmou, pevné velké boty s kovovou špičkou, které vydrží obrovské teploty – až 400 °C… Děti velmi dobře naslouchaly. Téměř všichni chlapci chtějí být v budoucnu hasičem. 
7.12. Děkujeme paní Smetanové za čtení z knížky V. Čtvrtka: Pohádky z pařezové chaloupky (Jak vezli vejce na sáňkách, Jak pekli kaštany) a z knížky Veselé Vánoce: W. Disney -  příběh Štědrý den – Děti moc hezky reagovaly, když si s nimi Paní Smetanová o pohádkách povídala. Děti dostaly za pozornost omalovánky Křemílka a Vochomůrky.
Děkuji rodičům, že si našli dopoledne čas a moc pěkně čtení připravili.  I. Kopecká
 http://zscp.rajce.idnes.cz/4.1._Ctu%2C_ctes%2C_cteme_s_pani_Kralovou/   a      http://zscp.rajce.idnes.cz/5.2._Ctu%2C_ctes%2C_cteme_s_panem_Malakem/