Články

8.3.2023

Školní Mistrovství světa ve fotbale

 

Školní Mistrovství světa ve fotbale

Koncem listopadu minulého roku se konalo Mistrovství světa ve fotbale v Kataru. V rámci toho škola uspořádala turnaj ve fotbale. Přihlásit se mohl kdokoliv z druhého stupně. Přihlásilo se 28 chlapců a 8 dívek, tudíž bylo 12 týmů po 3 hráčích. Týmy byly vylosovány žáky osméídy a rozděleny do skupin A a B. Hrálo se o velkých přestávkách v tělocvičně, poločas trval 2x2,5 minuty (s případným prodloužením o 1 minutu).

Po odehrání skupinové části následovalo play off. Z tabulky postupovaly nejlepší 4 týmy.

Začalo se hrát čtvrtfinále a napětí začalo stoupat, ale vítězný tým mohl být pouze jeden. U několika zápasů muselo rozhodovat prodloužení nebo penaltový rozstřel. Do semifinále se dostaly týmy Švýcarska, Brazílie, Anglie a Korey. První semifinále (Švýcarsko proti Brazílii) ovládlo Švýcarsko 4:2, a tím tak postoupilo do finále. Druhé semifinále (Korea proti Anglii) bylo už o něco vyrovnanější, a tak muselo rozhodovat prodloužení, které nakonec vyhrála Korea 3:1.

Do boje o 3. místo se postavila proti sobě Anglie a Brazílie, nakonec vyhrála Anglie 4:2, a tak mohla oslavit zisk bronzových medailí. Finále se hrálo netradičně první vyučovací hodinu, ceny byly nachystáné, mohlo se začít hrát. Švýcarsko nedalo Koreji žádnou šanci a vyhrálo jednoznačně 5:0. Turnaj byl u konce, vítěze už známe a všichni se těšíme na další sportovní klání.

Nejlepším střelcem turnaje se stala Tereza Skalová za Brazílii s 19 góly.

1. místo obsadilo Švýcarsko ve složení: Milan Král, Matyáš Král a Petr Vejsada

2. místo obsadila Korea ve složení: David Brandejský, Milan Junek a Jindřich Novák

3. místo obsadila Anglie ve složení: Jakub Zinzer, Jan Pištora a Adéla Bednářová

 

    Autor: David Brandejský (8. třída)


Fotogalerie