Články

2.6.2023

Zájezd do Velké Británie

 

Žáci osmé a deváté třídy naší základní školy se druhý týden v květnu podívali na pár dnů do Velké Británie. Dva dny strávili v Londýně, kde navštívili nejznámější památky, jako například Tower Bridge, katedrálu St. Paul´s, sídlo nového krále Buckinghamský palác a také se svezli na obřím vyhlídkovém kole, projeli se lodí po Temži, vyzkoušeli pověstné londýnské metro s také ikonický červený dvoupatrový autobus.
Další dny žáci strávili v univerzitním městě Oxford, kde navštívili jednu z jeho nejstarších kolejí a také univerzitní botanickou zahradu, prohlédli si megalitický komplex Stonehenge a naslouchali anglickým průvodcům v katedrále v Salisbury. V krásném počasí si naši žáci užili den v přímořském letovisku Bournemouth a někteří se i vykoupali v zátoce Lulworth Cove. Vrcholem anglického dobrodružství byla návštěva filmových ateliérů Warner Bros Studios, kde si někteří užili jedinečnou expozici o natáčení filmů o Harry Potterovi, zatímco ostatní se na chvíli nechali unést majestátností fotbalového stadionu Chelsea FC.
Vzhledem ke krásnému a slunečnému počasí, milým hostitelským rodinám a různorodému programu se nikdo na zájezdu nenudil a všichni si odvezli kromě mnoha fotek i jedinečné zážitky.
Mgr. Lenka Holzbauerová 


Fotogalerie