Články

19.9.2023

Atletické závody v Kolíně

 

 Dne 19.9.2023 se v Kolíně konaly atletické závody. Z naší školy se zúčastnili žáci osmé a deváté třídy.

Soutěžilo se v 6 disciplínách, a to ve vrhu koulí, běhu na 60 m, běhu na 800/ 1500 metrů, skoku vysokém, skoku do dálky a hodu kriketovým míčkem. Osmistovku s přehledem vyhrála Adéla Bednářová, která také získala druhé místo v běhu na 60 m. Dále se na prvním místě umístila Petra Heydušková ve vrhu koulí a cenný kov si domů odvážel i Jakub Rosenkranc, který byl třetí v hodu kriketovým míčkem.

Těsně pod stupně vítězů se pomyslně postavila Nikola Kalabisová, která skončila čtvrtá ve skoku vysokém. Čtvrté místo získala i Tereza Jelínková ve skoku do dálky s výkonem 4,56. Jen o 2 centimetry méně skočila Petra Hejdušková, která se tímto výkonem umístila na pátém místě.

Z chlapců se dařilo také Jakubovi Zinzerovi, který si ve výšce vyskočil pro páté místo. Ani běžci Matyáš Hurt a nováček naší školy Lukáš Kadleček nezůstali pozadu a v běhu na 1500 m se umístili do desátého místa.

Všechny děti předvedly skvělé sportovní výkony, i když se některým nezadařilo podle představ, bojovali do poslední chvíle, nevzdávali se a navzájem se povzbuzovali. Jsme na vás na všechny moc pyšní.