Články

27.5.2024

Škola v přírodě

 

Škola v přírodě v Českém ráji
Na začátku května si žáci 2. třídy užívali 4-denního pobytu v penzionu Slunečno v Kamenici v malebném Českém ráji. Tyto dny byly plné dobrodružství, zábavy a legrace.
Jedním z hlavních bodů našeho programu byla návštěva hradu Kost. Pěší cestou k hradu byly děti okouzleny nádhernou přírodou se skalními útvary. Zaujala je také zajímavá historie tohoto majestátního hradu, který patří mezi nejzachovalejší gotické hrady v České republice. Prohlídka zahrnovala nejen prozkoumání hradních sálů, ale i poutavé vyprávění průvodkyně o středověkém životě, rytířích a šlechticích, kteří na hradě kdysi žili.
Dalším nezapomenutelným zážitkem byla návštěva nedaleké rozhledny Čížovky, vysoké téměř 40 m. Některé děti překonaly obavy a vystoupaly 154 schodů. Zaslouženou odměnou jim byl úchvatný rozhled na krajinu Českého ráje a zajímavý pohled dolů z vysunutých balkonů prosklenými podlahami.
Také pěší túra k místu, kde se natáčela oblíbená pohádka "S čerty nejsou žerty" byla plná prožitků. Děti s nadšením rozpoznávaly známá místa a připomínaly si jednotlivé části děje pohádky.
Škola v přírodě by nebyla úplná bez aktivit na čerstvém vzduchu. Pro děti byla připravena celá řada soutěží, které podporovaly týmovou spolupráci a kamarádství. Vyzkoušely si stavění přírodních přístřešků a různé týmové hry, které jim umožnily nejen se bavit, ale také se učit novým dovednostem.
Tento necelý týden v Českém ráji nám poskytl nejen možnost lépe poznat přírodu a historii naší země, ale také posílil naše vzájemné vztahy. Všichni jsme se vrátili domů plní dojmů a krásných vzpomínek.
                                                                                    Autor článku a fota: Z.Chmelíková 


Fotogalerie