Články

4.6.2024

Školní zájezd do Walesu

 

Školní zájezd do Walesu
Na začátku května vyjeli žáci naší školy opět na zahraniční zájezd do Velké Británie. Tentokrát jsme zvolili destinaci spíše netradiční a to Wales. Zvolili jsme ubytování v nádherném anglickém městě Chester, odkud jsme to neměli daleko do míst, která jsme si naplánovali navštívit.
Po dlouhé cestě a plavbě přes kanál La Manche jsme dojeli do Chesteru, kde jsme si prohlédli impozantní katedrálu a prošli se po zachovalých středověkých hradbách. Ubytovali jsme se v rodinách, abychom procvičili angličtinu a také poznali styl života a bydlení ve Velké Británii. Druhý den jsme vyrazili do severoanglického Liverpoolu a navštívili fotbalový stadion FC Liverpool, zatímco malá skupinka vyrazila do muzea hudby, se kterou je Liverpool neodmyslitelně spjat. Odpolední putování v Chesteru s potomkem dávných římských obyvatel bylo skvělou možností poznat období římské nadvlády a procvičit angličtinu.
Nádherný výlet do velšského národního parku Snowdonia nám ukázal i nevlídnou stránku, a to nepříznivé počasí. Vyrazili jsme do hor v mlze a mírném dešti, ale již za pár kilometrů se horský masiv otevřel a my jsme si mohli užít i pár fantastických výhledů. Odpolední návštěva hradu Conwy a malebného městečka stejného jména byla odpočinková a podvečerní návštěva viktoriánského přímořského letoviska Llandudno a relaxování u moře a na zábavním mole příjemně zakončilo den plný zážitků.
I další den byl ve znamení turistiky, a tak jsme za krásného počasí navštívili akvadukt v Pontysylte a prošli se podél llangolenského kanálu až do stejnojmenného města, odkud jsme pak ještě podnikli vysilující výšlap k ruinám hradu Dinas Bran. Slunce pálilo, my nasbírali síly k sestupu a poslední zastávkou byl středověký hrad Chirk, kde si někteří zazpívali, někteří zacvičili v nádherných zahradách.
Poslední den jsme časně ráno vyrazili do Londýna, kde jsme se svezli po Temži do centra Westminstru, projeli se na obřím kole London Eye a prošli se kolem westminsterského opatství, buckinghamského paláce, oběhli trafalgarské náměstí a v čínské čtvrti jsme se dobře najedli. Cestou zpět jsme ještě z lodi obhlédli ikonický Tower Bridge a pak už jsme kolem Greenwich odjeli na místo srazu a namířili si to domů.
Výlet se nám vydařil, počasí nám přálo a viděli jsme vše, co jsme si naplánovali. Všichni jsme si přivezli spousty vzpomínek a ještě více fotek.
Mgr. Lenka Holzbauerová, Mgr. Magdalena Hannay


Fotogalerie