Články

8.12.2014

Vánoční kavárna - poděkování dětem a jejich rodičům

 

Chtěla bych touto cestou poděkovat dětem z 5. třídy, jejich sourozencům a rodičům, kteří se podíleli na přípravě a realizaci Vánoční kavárny. Součástí Vánočního trhu byla letos kavárna již čtvrtým rokem a vzhledem ke vzrůstajícímu počtu návštěvníků se nově přesunula do prostor školní jídelny. Návštěvníci trhu, kteří do kavárny zavítali poté, co nakoupili hezké výrobky našich dětí, jistě ocenili v předvánočním shonu možnost popovídat si v příjemném prostředí, dát si něco dobrého na zub či nakoupit voňavé perníčky. 
Než ale děti mohly v kavárně přivítat první milovníky sladkostí a kávy na všechny možné způsoby, musely proběhnout neméně důležité přípravy. Maminky poctivě přichystaly těsto na perničky, následně se sešly ve svém volném čase ve školní jídelně, kde děti popustily uzdu své fantazie, a za chvíli se to kolem nás hemžilo prasátky, kočičkami, koníčky, jeleny, zvonečky, srdíčky a jinými voňavými tvary. Paní kuchařky dohlížely, aby se nám dobroty nepřipálily. Netrvalo dlouho a čekalo na nás přes dvacet plechů na zdobení. Další volné odpoledne jsme strávili zdobením perníčků, tentokrát jsme se sešli u paní Bílé.  Ani tady nechyběla příjemná atmosféra, s dětmi a maminkami jsme všechny perníčky nazdobili a využili příležitosti popovídat si o všem možném. 
V kavárně jste si také mohli dát štrúdl, byl zaručeně čerstvý a domácí, pečený (opět ve školní jídelně) dopoledne před vypuknutím trhu, kde také maminky a děti doladily konečné přípravy. 
A pak na děti, které se na příležitost obsluhy vzácných hostů oblékly do slavnostního oblečení, a mimochodem moc jim to slušelo, již přede dveřmi kavárny čekali první nedočkavci. Doufáme, že Vám v kavárně chutnalo a strávili jste zde příjemné chvíle, tak jako my při její přípravě.
Velmi si vážím aktivity rodičů, zejména paní Dáše Bílé, která si opět vzala veškerou organizaci spojenou s přípravou kavárny na starosti a věnovala jí svůj volný čas a úsilí. Děkuji také maminkám dětí z 5. třídy, které pomohly, darovaly těsto na perníčky a přispěly na dobrou věc. Výtěžek z kavárny je součástí výtěžku z trhu a bude použit na podporu chlapce Solomona ze Zambie, kterého děti ve škole adoptovaly prostřednictvím adopce na dálku.
A samozřejmě poděkování patří všem šikovným dětem, které se zapojily. 
Nechte se inspirovat a zapojte se spolu s dětmi do akcí naší školy.
Barbora Pokorná


Fotogalerie