Články

28.5.2015

Úspěch keramického kroužku na soutěži 43. ročníku MDVV Lidice

 

 Dostali jsme pozvánku na vernisáž výstavy. Keramický kroužek  získal za soubor prací medaili. Vybrané byly práce: Jany Šancové, Míši Holečkové, Jany Stejskalové, Kamilky Vaňkové, Kačky Roušalové. S pozvánkou na zahájení výstavy  přišel i hezký dopis:

 

Vážení ředitelé, vážení pedagogové,

dovolte mi Vám osobně poděkovat za účast ve 43. Mezinárodní dětské výtvarné výstavě Lidice 2015 a zároveň Vám pogratulovat k úspěchu, kterého v letošním ročníku děti Vaší školy dosáhly. Je to opravdu velký úspěch, neboť porota vybírala z 5 658 prací z 356 organizací a škol z České republiky (celkový počet zaregistrovaných prací byl 21 380 ze 71 zemí) a udělila jen 611 cen (60 individuálních medailí, 2 medaile za kolektivní práci, 28 medailí školám za kolekce a 521 čestných uznání). Výsledkovou listinu včetně fotografií oceněných prací naleznete zde: http://www.mdvv-lidice.cz/aktualni/oceneni/cr/.

 

Individuální medailisté si převezmou své ocenění osobně při vernisáži v sobotu 30. 5. 2015 v Lidicích (http://www.mdvv-lidice.cz/aktualni/vernisaz/).

Všechny oceněné děti i pedagogy, kteří je v práci vedli, srdečně zveme na prohlídku výstavy kdykoli i v jejím průběhu – tj. od 31. 5. do 31 10. 2015. Využít můžete i doprovodných programů spojených s výstavou a tématem Světlo, které pro Vás připravuje vzdělávací oddělení Památníku Lidice. Programy a jejich obsah bude od 1. 6. zveřejněn na webových stránkách výstavy www.mdvv-lidice.cz.

 

Dovolte mi ještě jednou poděkovat a ještě jednou poblahopřát k úspěchu v této významné mezinárodní soutěži a těším se na případné shledání a také na Vaše soutěžní práce v příštím ročníku, jehož téma bude ŠKOLA? VZDĚLÁNÍ!

 

S pozdravem,

 

 

Mgr. Ivona Kasalická

vedoucí galerie a kurátorka MDVV Lidice